Ekonomi, Kryesore

Video / Simulacioni në 3D, si u shemb ura Morandi dhe 5 hipotezat e ngritura

Një simulacion në 3D i shembjes së uresë Morandi është krijuar nga studio gjermane Kostack, që ngre 5 hipoteza për shkaqet e mundshme të shembjes së urës, me ndihmës e software-it Constraints Builder, i krijuar pikërisht për të stimuluar shembjet strukturore.


Modeli është krijuar duke përdorur dizenjot origjinale të strukturës, duke nxjerrë informacione të mëtejshme nga fotot e urës së shkatërruar dhe nga fotot satelitore të zonës.

43 persona humbën jetën nga shembja e urës Morandi, mes të cilëve edhe dy shqiptarë.

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas