Kronika, Kryesore

Video/ Për tre orë, 17 patenta të hequra, çfarë ndodhi në autostradë gjatë natës, si e pësoi 19-vjeçari

Policia Rrugore e Tiranës ka vijuar kontrollet për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore gjatë fundjavës. “Mos shpejto të arrish aksidentin”, apelon policia ndërsa tregon se janë pezulluar për 3 orë 17 patenta për shkak të shkeljeve të normave të shpejtësisë.

I tillë ka qenë rasti i një 19-vjeçari nga Durrësi me 175 km/h në rrugën interurbane Tiranë -Durrës, matur me Radar në një largësi prej 745.3 metra.
Shpejtësi ✈që të vret jetën🚑.
17 Leje Drejtimi të pezulluara nga Policia Rrugore e Tiranës prej orës 22.00 të datës 31.08.2018 deri në orën 01.20 të datës 01.09.2018 për shpejtësi që varionin nga 137 deri në 175 km/h.Nga verifikimi rezultoi se krahas shpejtësisë fluturuese, 4 prej tyre ishin debitor me mbi 5 masa administrative, 3 pa siguracion dhe një pa kontroll teknik.
Policia Rrugore e Tiranës po vijon kontrollet me Radar e Drager në të gjitha rrugët e Tiranës.
“Mos abuzoni me shpejtësinë dhe alkoolin se në rastin më të mire ju pret polici në rrugë. #zbatorregullatudhetoisigurt”, bën thirrje policia.

PasPara

1 koment

 1. O Polici Rrugore . O Mitat Tola . O Drejtor i Përgjithshëm i Policisë . O Ministër i Brendshëm . A po doni me u faru gjithë shqiptarët nga aksidentet dhe vrasjet , apo qysh .
  Ka zgjidhje , po deshët me vepru si patriotë e shqiptarë .
  Mbushini me tabela , pa përjashtim të gjithë Rrugët Hyrëse të qyteteve , ku sipas Kodit Rrugor lejohet vetëm shpejtësia 40 KM/orë . Ndërmirrni aksionin kombëtar për të evidentuar tabelat e shpejtësisë në gjithë rrugët e vendit , duke hequr absurditete të tepërta dhe duke vendos ato të duhurat të neviojshme ( jo tabela kot , me mbush xhepa policash rrugorë hajdutë ) .
  Bombardojeni këtë popull për dy javë me njoftime e informacione në TV , Radio , fletë palosje e broshura , ku ti spjegohet dhe informohet se :
  1.Po tejkaloi shpejtësinë e vendosur në tabela më tepër se 10 Km/orë karshi asaj që tregohet dhe duhet në atë segment , herën e parë e ka 1000 Lekë ( të Reja ) gjobën , herën e dytë 10.000 Lekë , ndërsa herën e tretë , këtyre psikopatëve t’ju digjet patenta në vend ( ta shikojnë me sytë e tyre ) , dhe vetëm mbas 1 viti , ditë më ditë , duhet të kalojnë testin e Komisionit Mjekësor me 4 mjekë psikologë , e pastaj të futen prap në prova patente .
  2. Po u kap dhe fotografua , jo duke fol , por me celular në dorë në rrugë duke ngarë mjetin , herën e parë të gjobitet me 1000 Lekë ( të Reja ) , herën e dytë me 10.000 Lekë dhe herën e tretë , këtyre psikopatëve t’ju digjet patenta në vend ( ta shikojnë me sytë e tyre ) , dhe vetëm mbas 1 viti ditë më ditë duhet të kalojnë testin e Komisionit Mjekësor me 4 mjekë psikologë , e pastaj të futen prap në prova patente .
  3. Të sanksionohet norma e lejuar e testimit të alkoolit si gjithë Europa ( as ma shumë e as ma pak , por jo sipas qejfeve të njerit apo normave të tjetrit ) dhe të informohen mirë të gjithë se me sa alkol ( 1 teke raki , 1 gotë birrë e vogël , një gotë verë ) , mund të jenë brenda normave të testit e nuk do ndëshkohen , por po u tejkalua norma e testit , gjoba e parë të jetë jo 1000 por 5000 Lekë ( të Reja ) dhe për pije , s’do ketë shans për gjobë të dytë por direkt i digjet patenta para syve , dhe vetëm mbas 1 viti ditë më ditë duhet të kalojnë testin e Komisionit Mjekësor me 4 mjekë psikologë , e pastaj të futen prap në prova patente .
  Se do me pi njeriu dhe ti thajë shpirtin tjetrit duke i shtyp fëmjën , është papërgjegjshmëri e pa imagjinueshme , e pa falshme dhe përbën krim me dashje .
  4. Po u kap dhe fotografua duke shkelur semaforin me të kuqe , të veprohet njëlloj sipas tre fazave ( gjobë 1000 Lekë , 5000 Lekë dhe djegjen e patentës në vend ) , dhe vetëm mbas 1 viti ditë më ditë duhet të kalojnë testin e Komisionit Mjekësor me 4 mjekë psikologë , e pastaj të futen prap në prova patente .
  5. Njëlloj veprohet edhe për drejtuesit e motorave , të cilët në jo pak raste janë vrarë e sakatuar edhe vetë , kanë vrarë e sakatuar të tjerë dhe lemerisin qytetarët ditë e natë nëpër rrugët e qyteteve , me ulërima e shpejtësi marramendëse .
  6. Mjetet e mëdha dhe veçanërisht autobuzët urban e interurban nuk duhet lejuar të tolerohen as edhje një grimë , mbasi kanë përgjegjësi të mëdha për jetën e mbi dhjetra e dhjetra pasagjerëve , të cilët mund të jenë edhe 40-50 fëmijë të 40-50 familjeve të
  ndryshme shqiptare .
  Në të gjitha rastet , kur digjet patenta , drejtuesi nuk ka të drejtë dhe nuk mund ta prekë më timonin me ec as edhe 1 metër . Nuk ka vend dhe nuk pin ujë asnjë lloj zëvëndësimi i përkohëshëm . Ta gjejnë vetë se si do e heqin dhe marrin makinën nga vend ngjarja .
  Nuk bëhet ndryshe dhe nuk ka asnjë shkelje të të drejtave . Persona të pa përgjegjshëm , që potencialisht bëhen shkak për vrasje njerëzish , përpara se t’i dënoj e fus në burg dhe në gjakmarrje me të tjerët , ma mirë i paralajmëroj dhe ju heq të drejtën e përdorimit të mjetit me të cilin shkakton krim e tragjedi .
  Organizojini dhe plotësojini detyrat që dalin për realizimin e këtij objektivi , mos toleroni as edhe një njeri të vetëm në zbatimin e këtyre sanksioneve ( sikur edhe vetë presidenti apo kryeministri të jenë , sepse dhe ato nuk do kundërshtojnë gjobën ) dhe do shikoni rezultatin fantastik të aksidenteve pothuajse zero brenda jo më shumë se dy javësh .
  Edhe për armët . Nuk veprohet sipas teorisë së Saimir Tahirit , me LUTJE për dorëzim vullnetar , kur përditë po ndodhin krime , si vrasje , plagosje e kanosje deri edhe në mes të qyteteve . Po bëhemi si FAR WEST në filmat Western .
  Por , besoj se nuk don shumë mend për me kuptu impaktet negative që kanë për krejt vendin , për ekonominë , turizmin , investimet e vendit e të huaja , etj , fenomenet e aksidenteve vdekjeprurëse dhe të vrasjeve , plagosjeve , kanosjeve e vjedhjeve .
  Nuk bëhet me lutje . Ai me armën kryen krime , e unë ti lutem . Besoj se kushdo shqiptar nuk do ta pranonte e miratonte indiferentizmin dhe lutjen ndaj kriminelëve . Këtu ka dy kategori . Kriminelë të afirmuar e permanentë dhe kriminelë të momentit të nxitur e rrëmbyer nga gjaknxehtësia e reagimit momental . Dhe edhe të tilla kanë ndodhur jo pak , për konflikte pronash , bashkjetesa e divorcesh të dhunëshme e sidomos nga adoleshentë e të rinj në rrugë , shkolla , lokale , etj , deri edhe rasti i fundit , kur i prekuri në sedër Ritvan Zykaj , shkoi e mori armën që kishte fshehur në shtëpi dhe bëri hatanë tek 14 vetë ( 8 prej të cilëve të vdekur ) .
  Nuk ka më .
  Pregatit planin Tekniko-Organizativ , ( sepse do jetë punë jo e vogël dhe me përgjegjësi ) , instrukto dhe fut në veprim të plotë të gjithë Komisariatet dhe sektorët që do merren me grumbullimin ( evidentimin e depozitimin ) e armëve dhe mjeteve të tjera dëmtuese , mirato , nëse është e nevojshme edhe ndonjë NEN shtesë , sidomos mbi efektivët që kanë të drejtë arme dhe vendin e kohën e mbajtjes së tyre ( jo pak krime janë kryer dhe me armë shërbimi dhe nga efektivë policie e ushtrie ) , armët e gjahut po pati nevojë , dhe hidhu në veprim fillimisht informues me të gjitha mjetet dhe format .
  Caktoi afatin e fundit të dorëzimi të ç’do arme , të ç’do gëzhoje e jo më fisheku , të ç’do grami tritol e dinamit e jo më kallëpi , të ç’do centimetri fitil e jo metra , dhe tregoi se , sa dhe si do jetë dënimi pas kalimit të këtij afati ( vetëm me dokumentim e dënim në 1 seancë gjygjësore ) . Pas këtij afati , mos prit as sekondin më tepër , por të parin që ja gjen armën në xhep , në mjet , në lokal , në shtëpi apo tek hauri i barit , mbërtheje mirë dhe dokumento provën , e menjëherë çoje pa hezitim direkt në birucë e brenda javës në derë të gjykatës .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas