Kryesore, Politika

Vetingu: ‘Bie’ edhe anëtari tjetër i Kushtetueses, Gani Dizdari

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka vendosur shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Gjykatës Kushtetuese, Gani Dizdarin, i cili është nje nga dy gjyqtarët që votoi edhe kundër ligjit të vetingut.

Edhe për këtë gjyqtar KPK konstatoi probleme me pasurinë si dhe pastërtinë e figurës, pasi sipas verifikimeve ai shoqërohet me persona me precedentë, me të cilët edhe ka udhëtuar jashtë Shqipërisë.

Por avokati mbrojtes i gjyqtarit deklaroi se pasuria e tij dhe e personave të lidhur me të është e justifikueshme.

Përsa i përket personit, për të cilin KPK ka kontatuar se është me precedentë, ai është nipi i tij.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas