Kryesore, Politika

Vendimi i KPA-së: Mirela Fana, 15 vjet larg gjyqësorit

Ish-anëtarja e Gjykatës së Lartë, Mirela Fana ndalohet të emërohet gjyqtare për 15 vjet.


Ky është vendimi i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit pas shqyrtimit të ankimimit nga Komisioneri Publik për ish-anëtaren e Gjykatës së Lartë, Mirela Fana, për të cilën KPK vendosi të pushojë procesin e vettingut, pasi kishte dhënë dorëheqjen.

Por vendimi i KPK-së u ankimua nga Komisioneri Publik, sipas të cilit, Fana ka dhënë dorëheqjen për studime të thelluara akademike dhe pavarësisht se është dorëhequr, ajo gëzon sërish statusin magjistrate.

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa: Me këtë status zonja Fana përfiton çdo të drejtë. Ajo gëzon statusin e gjyqtarit dhe i nënshtrohet procesit të rivlerësimit. Ajo ka bërë vetë dorëheqjen si gjyqtare në Gjykatën e lartë, por jo dorëheqje nga statusi i magjistratit.

 

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas