Politika

Turqia merr kontrollin e universitetit të parë privat në Shqipëri

Fondacioni Maarif ka marrë kontrollin e Universitetit  të Nju Jorkut Tiranë dhe institucionet e tjera të saj që presin më shumë se 1.000 studentë.

E themeluar në vitin 2002 në kryeqytet, Universiteti i Nju Jorkut Tirana ishte universiteti i parë privat në Shqipëri.Universiteti ofron gjithashtu kopshtin e fëmijëve, shkollën fillore dhe shkollën e mesme. Aktualisht ka një total prej 1,020 studentësh.

Universiteti vepron në partneritet me Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut dhe u ofron studentëve të tyre dy diploma.

Fondacioni Maarif u krijua në vitin 2016 si agjensi shtetërore për shkollat turke jashtë vendit.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas