Sociale

Turizmi, në Bogovë vizitorët shtohen vit pas viti

Bogova është një pikë turistike e cila shtrihet mes maleve dhe e gjelbëruar gjatë të gjithë vitit.

Bogova është e vendosur në të djathtë të lumit Osum dhe ka filluar të popullohet në vitet ’30, kur për herë të parë në këtë fshat zbriti familja Qama.Kjo familje ngriti edhe mullirin e parë të blojes, i cili është funksional edhe sot.

Bukuria e natyrës ka bërë që Bogova të vizitohet nga shumë turistë vendas e të huaj. Kryeplaku i Bogovës thotë se, duhet më shumë vëmendje për promovimin e zonës.

Bogova, për nga bukuria dhe burimet që ofron, mbetet atraksion turistik gjatë të gjithë vitit dhe të gjithë turistët e huaj që vizitojnë Beratin, në itinerarin e tyre kanë të përfshirë edhe një ndalesë në Bogovë.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas