KMR

Truri i njerëzve, është i ndryshëm si gjurmët e gishtërinjve…

Anatomia e trurit të çdo njeriu është unike si gjurmët e gishtërinjve, thotë një hulumtim. Sipas një lajmi të Science Daily, në hulumtimin e bërë nga shkencëtarët e Universitetit Zyrih, thuhet se faktorët gjenetik dhe përvojat e jetës individuale,  transmeton Anadolu Agency,bënë që trutë e njerëzve të jenë të ndryshme njëri nga tjetri.

Në hulumtimin e zhvilluar nën kryesimin e Lutz Jäncke, trutë e 191 pjesëmarrësve të moshuar dhe të shëndetshëm gjatë 2 viteve janë ekzaminuar 3 herë me MRI (Imazhimi i kokës me rezonancë magnetike).Shkencëtarët kanë vlerësuar mbi 450 veçori anatomike në mesin e të cilëve vëllimi i trurit, trashësia e korteksit dhe dendësia e lëndës me ngjyrë gri dhe të bardhë, kanë identifikuar karakteristika specifike të anatomisë së trurit tek secili pjesëmarrës.

Jäncke tha se në hulumtimin e bërë kanë arritur të konfirmojnë se struktura e trurit të njerëzve është shumë individuale.

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas