Dikur

Trakti i vitit 1946: “Rrugët e Shkodrës i lanë me gjak, poshtë partia terroriste e Enver Hoxhës”
               Publikuar në : 11:33 - 26/09/18 |
mapo.al

Kujto.al


Ky trakt i rrallë i hedhur në Durrës në shtator të viti 1946, dëshmon se sa të qartë ishin një grusht njerëz në fillesat e regjimti komunist për terrorin  dhe masakrat e përgjakura, me të cilat do të procedonte regjimi i Hoxhës nga fillesat e diktaturës deri në grahmat e fundit të saj.

Trakti është dërguar në Komitetin Qendror nga Adil Çarçani, i cili njofton se në Durrës ishin shpërndarë në atë kohë shpesh trakte të tilla dhe se duheshin gjetur autorët e tyre për “t’u mbyllur” gojën njëherë e mirë”.

Në traktin me titull “Terror i pa shembullt” ndër të tjera të thuhet: Populli i jonë u gënjye por do të dijë edhe të çlirohet vetë nga këta hajdutën komunist. Nuk ësht terun akoma gjaku i derdhun nëpër rrugët e Shkodrës disa dit nga nacionalistat Shqiptarë, të cillët dhanë jetën e vet për të çl.irue popullin nga zgjedha e poshtër komuniste. Duhet ta dijë populli Shqipëtarë se bijët e tijë ma të zgjedhun, sot janë mobilizue për të luftuar rregjimin grabitçarë të Enverit, dhe nuk është larg dita në të cillën udhëheqsit e partisë do të japin llogari për vuajtjet që po i shkaktojnë sot popullit”.

Më poshtë e sjellim të plotë traktin e hedhur në Durrës në shtator të 1946-ës.

Terror i pa shembullt

Në këto kohët e fundit ësht shtuar pa masë terrori komunist. Vuajtjet e popullit, janë të mdhaja. Populli Shqiptarë që derdhi gjakun për të fituar lirinë dhe nji jetë ma të lumtun, sot asht i shtypur nga klika komuniste Enver Hoxhës me shokë. Populli i jonë u gënjye por do të dijë edhe të çlirohet vetë nga këta hajdutën komunist. Nuk ësht terun akoma gjaku i derdhun nëpër rrugët e Shkodrës disa dit nga nacionalistat Shqiptarë, të cillët dhanë jetën e vet për të çl.irue popullin nga zgjedha e poshtër komuniste.

Duhet ta dijë populli Shqipëtarë se bijët e tijë ma të zgjedhun, sot janë mobilizue për të luftuar rregjimin grabitçarë të Enverit, dhe nuk është larg dita në të cillën udhëheqsit e partisë do të japin llogari për vuajtjet që po i shkaktojnë sot popullit.

Në rrëzimin e klikës trathëtare që ësht tuej na pi gjakun, duhet të marri pjesë i gjith populli i ndershëm Shqiptarë.

Poshtë Enver Hoxha

Poshtë Jakob Stalin

Poshtë partija terroriste komuniste

Poshtë TITO

I përjetshëm qoftë kujtimi i dëshmorve të S H K O D R Ë S

Rroftë O N R A S H

BURIMI: AQSH, F. 14, V.1946, d.50


Etiketa: , , ,

KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

Pas