Bota

‘Të largohen nga qytetet e mëdha’! Australia, me rregulla të reja për emigrantët…

Australia po studion masat për të detyruar migrantët për të banuar për shumë vite në zonat rurale dhe në qytezat e largëta për të liruar qendrat e mëdha urbane, njoftuan sot autoritetet.


Kontinenti i madh ishull është kryesisht me një dendësi të ulët të popullsisë, por norma e rritjes vjetore të popullsisë prej 25 milionë banorë është me 1,6%, një nga më të lartat e OECD-së.

“Sidneji, Melburni dhe pjesa juglindore e Kuinslendit renditen në mesin e zonave urbane me rritjen më të shpejtë në botë, e nxitur nga një imigracion i konsiderueshëm”,- deklaroi Alan Tudge, ministër i Infrastrukturës Urbane dhe Demografisë.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas