Dikur

Të humbur në mendime në metro


               Publikuar në : 13:11 - 20/12/14 |
mapo.al

Miliona njujorkezë udhëtojnë me metronë çdo ditë.


Shumica dërrmuese e tyre nuk ia hedhin sytë njëri- tjetrit.

Pjesa më e madhe janë të zhytur në mendime.

Ky koleksion fotosh nga Danny Lyon tregon se si ishte metroja në vitin 1966.

Fotot janë pjesë e një ekspozite në Nju Jork.

Lyons ka një karrierë të gjatë si fotograf dhe producent filmash.

Ai ka dokumentar lëvizjen për të drejtat civile në jug.

Po ashtu ka qenë pjesë e një bande motoçiklistësh në Çikago.

Ai u kthye në Nju Jork në vitin 1966.

Mamaja e kishte këshilluar: “Nëse je i mërzitur, shko foli dikujt në metro”.

Ai e bëri të veten këtë këshillë dhe e ktheu në subjekt arti.

metroja

Just another day: Two women sit side by side looking off to a corner of the train each sporting 1960s style jackets Sailor: This sailor gazes into the camera as he waits for the New York City Subway to take him to his desired destination Vintage look: The trains of 1966 have a vintage feel when compared to the modern Subway system in New York todayStaples of the past: The photograph shows the types of machines that lined the subway back in 1966 and one could get their horoscope Peekaboo:Two young boys ride the New York Subway in 1966 just a few years after the Civil Rights movement Read the sign: A woman leans against a sign that reads, 'Do not stand here' back in 1966 on a New York Subway platform A moment: This dapper commuter rides New York City's subway in 1966 and flashes a curious and confident glance at the camera CLOSE
CLOSE
Pas