Ekonomi, Kryesore

Taksa, pas sezonit turistik. Formula për banorët e Kukësit dhe pakti me bizneset e Kosovës

Grupi ndërministror qeveritar dhe kompania koncesionare e rrugës Milot-Morinë kanë përmbyllur procesin e negociatave duke dalë me një formulë konkrete për tarifimin preferencial të banorëve të Qarkut të Kukësit, autobusëve të linjës dhe përdoruesve të shpeshtë.


Burimet nga grupi negociator sqarojnë se të gjitha automjetet e regjistruara në Qarkun e Kukësit do të paguajnë një tarifë prej 100 lekë me TVSH për një kalim. Përdoruesit e Qarkut të Kukësit do të parablejnë përmes telepass në mënyrë të përshkallëzuar deri në 44 kalime në muaj me këtë tarifë të reduktuar.

Reduktimi i tarifës do të prekë gjithashtu edhe linjat e transportit publik, që kryejnë udhëtime nga dhe për në qytetin e Kukësit. Tarifa e tyre e kalimit do të jetë gjithashtu 100 lekë me TVSH për një kalim.

Kategoria e tretë përfituese e tarifave të lehtësuara është ajo e përdoruesve të shpeshtë të rrugës ku përfshihen qytetarët e Shqipërisë dhe ata të Kosovës, të cilët e përdorin aksin rrugor në mënyrë të vazhdueshme. Parimi i vendosur është ai i reduktimit të tarifës në varësi të numrit të udhëtimeve. Sa më shumë të udhëtosh aq më shumë përfiton nga ulja.

Pas bisedimeve të zhvilluara me përfaqësuesit e biznesit të Kosovës dhe Shqipërisë, duket se qeveria ka pranuar propozimin e tyre për të shtyrë rinisjen e zbatimit të tarifës në Rrugën e Kombit pas përfundimit të sezonit turistik. Është rënë dakort që kalimi me pagesë të nisë më 17 shtator.

Fatura për politikat lehtësuese do t’i kaloje buxhetit të shtetit, i cili për 30 vite do ti paguaj koncesionarit 48.5 milion euro./TCH/

PasPara

1 koment

  1. Pse shtyhet vendosja e takses? Nese kushtet jane nese taksa eshte e drejte pse duhet te shtyhet. Kemi 30 vjet qe nuk paguajme per sherbimet qe marrim, e qe nuk paguajme taksa dhe si rrjedhim na bejne sikur na paguajne, dhe vazhdojme ne mizerje dhe fukarallej. Nese energjine qe pridhojme nuk e paguajme, nese rruget qe na kane zhytur ne borxhe nuk jemi ne gjendje ti marrim mbrapsht investimin mire te na behet, dhe do vujame edhe 30 vjet te tjera keshtu, ose do zbythemi rrugeve te botes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas