Kryesore, Mapo Format, Universitet

Sot në suplimentin ‘MAPO UNIVERSITET’: Si janë rankuar universitetet e botës për vitin 2018

Suplimenti javor “Mapo Universitet” trajton në këtë numër një pasqyrë të gjerë të rankimit të universiteteve të të gjithë botës dhe në veçanti të Europës.


Aty janë të klasifikuara nga i pari deri tek i fundit universitetet më të mira të botës për vitin 2018, si dhe detaje nga bërja e këtij klasifikimi.

Në këtë special janë renditur edhe degët më të rëndisishme të këtyre universiteve dhe specifikat që ato kanë.

Shumë studentë në botë përdorin rankimin e universiteteve për të marrë një tablo më të qartë rreth tyre siç mund të jetë akreditimi, financimi, rekrutimi i pedagogëve etj.

Ekzistojnë tri sisteme serioze në botë të rankimit universitar që marrin një qasje globale. Ato janë QS “World University Ranking”; Times Higher Education; Academic Ranking of World Universities (ARWU) – shpesh referohet si renditja e “Shanghai Jiao Tong” pasi të dhënat përpunohen nga një njësi në Universitetin Shanghai Jiao Tong).

Rankimi akademik 2018 i universiteteve botërore (ARWU) ose i njohur ndryshe si “Rankimi i Shanghait” është bërë publik javën e shkuar nga Shanghai Ranking Consultancy.

Për më shumë informacion rreth këtij lajmi ju ftojmë që të lexoni këtë supliment javor në gazetën “Mapo”./Mapo.al/

Renditja e Shanghait për universitetet e botës

Universitetet Europiane njohin rënie në rankimin botëror të 2018

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas