Dikur, Te Vecanta

Skandali seksual “Profumo”

Ka ndërruar jetë në moshën 70- vjeçare ish- modelja Mandy Rice- Davies, një nga figurat qëndrore në skandalin seksual “Profumo”, që tronditi shoqërinë britanike në vitet ’60.

Ajo dhe Christine Keeler ishin në qendër të skandalit që rrëzoi qeverinë e kryeministrit konservator Harold Macmillan në vitin 1963.Por si ishte e vërteta?

Mandy dhe Christine ishin dy prostituta të nivelit të lartë, që merrnin pjesë nëpër festat seksuale të politikanëve.

Christine kishte një aferë me John Profumo, në atë kohë Ministër i Luftës.

Por ajo ishte e lidhur edhe me një atashe ushtarak rus.

Një gjë e tillë shkaktoi tërmet në politikë, pasi mendohej se rrezikohej edhe siguria kombëtare.

Kjo solli edhe largimin e Profumo dhe të kryeministrit.

Por shoqëria u shokua më shumë për shkak të festave seksuale të shoqërisë së lartë.

Rice-Davies pretendonte se kishte një aferë me Lordin Astor.

Kur ai e mohoi, ajo tha: “Epo do e bënte, apo jo”.

Modelja dëshmoi kundër Stephen Ward, në një gjyq të profilit të lartë.

Ward akuzohej se jetonte me fitimet nga puna e dy vajzave.

Gjyqi nxori shumë të palara nga shoqëria e lartë.

Vetë Ward vrau veten me një overdozë.

ric

Rice-Davies is perhaps best known for a witness box dismissal of Lord Astor's denial he had slept with her, to which she said: 'Well, he would, wouldn't he?'The pair gained huge notoriety in the 1960s amid claims the then-Minister for War, John Profumo, had liaisons with Miss Keeler (pictured, right, with Rice-Davies)Rice-Davies poses in a provocative photoshoot from 1963, the year of the Profumo scandalShe refused to be bowed by the scandal and continued to enjoy acting, singing and marrying wealthy menMandy Rice-Davies (pictured last year), who was a key figure in the Profumo affair, has died, it emerged today

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas