Shëndeti

Shkaku pse rriten qimet në veshë, kërthizë dhe gjoks

Vendet më të zakonshme ku mund të dalin qimet janë: zona e veshit, mjekrës dhe zona e kërthizës.


Kur bëhet fjalë për thithat e gjoksit, qimet në përgjithësi dalin në anë të djathtë, jashtë areolës suaj.

Tek veshët, mund të paraqiten fije qimesh përreth brendësisë së veshit. Në kërthizë, mund të gjeni disa qime aty ­këtu.

Por pse ndodh kjo?
Kjo ndodh për shkak të luhatjeve hormonale, siç është shtatzënia ose menopauza. Disa medikamente të caktuara mund të nxisin gjithashtu rritjen e tepërt të qimeve, të tilla si testosteroni, danazol, steroide anabolike, glukokortikoide, ciklosporin, minoksidil dhe fenytoin.

 

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas