Teknologji

Selfie-drone teknologjia e re e fotove dhe videove


               Publikuar në : 15:42 - 04/04/18 |
mapo.al

Arkeolog , meteorolog, postier dhe tani edhe fotograf; i pajisur me 13 kamera që shkëpusin imazhe nga të gjitha drejtimet, mbërrin R1, ‘selfie drone’ i aftë të bëjë foto dhe video në lëvizje nga perspektiva e protagonistit në çfarëdo ambienti, por në mënyrë të plotë autonome.


E kanë bërë të mundur tre studentë të Institutit të Teknologjisë së Massachussets , me seli në San Francisco.

Për të nisur dhe lëshuar atë përdoret një aplikacion, me të cilin mund të programoni paraprakisht kushtet e fluturimit ose nëse preferoni, përdorni kontrollin manual.

“Është një aparat fluturues dhe autonom që kupton se ku je, vendin rreth jush, dhe lëviz për të bërë video që ndryshe nuk mund të bëhen”, komenton Adam Bry, një nga shpikësit.

 


Etiketa: , , , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas