KMR

Sa zgjat seksi?


               Publikuar në : 23:00 - 26/08/18 |
mapo.al

Seksologët kanë vlerësuar në një publikim shkencor kohëzgjatjen e raportit seksual.


Për të matur kohën nga penetrimi në ejakulim i është dhënë partnereve nga një kronometër dhe mesatarja e zgjatjes së raportit seksual është rreth 7,3 minuta.

Por, pavarësisht kësaj ka burra që “ecin” shumë më shpejt se kaq.

Sipas disa kërkimeve “European Society for Sexual Medicine (ESSM)” një në 5 burra (20%) zgjat më pak se 1 minutë, ndërsa 10% zgjat nga 1 deri në 2 minuta.

Duke lexuar të dhënat rezulton që 1 burrë në 3 vuan nga ejakulimi i parakohshëm.

Në fakt, seksualiteti, si për meshkujt, ashtu dhe për femrat ka kohë “nxënieje”.

Tek të rinjtë që kanë një destabilitet afektiv, kjo lloj nxënieje nuk mund të realizohet.

Ankthi e përshpejton ejakulimin.


Etiketa: , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas