Kryesore

Sa pemë keni mbjellë? Ja pyetjet që kryebashkiakët të rikandidojnë në vitin 2019


               Publikuar në : 15:12 - 28/04/18 |
mapo.al

Një vit nga zgjedhjet lokale të 2019, PS ka ndezur motorët për zgjedhjet duke filluar nga kandidatët me të cilët do të prezantohet. Një pjesë e kryebashkiakëve pritet që të rikandidojnë, por më parë duhet ti përgjigjen një formulari nga qendra që analizon punën në drejtimin e tyre.


Mes 28 pyetjeve, nga taksat, tatimet, vendet e reja të punës dhe investimet është edhe një për numrin e pemëve që kanë mbjellë bashkitë për vitin 2016-17.

PS ka vendosur të ngrejë një grup pune për vlerësimin e performancës së kryetarëve të saj në bashki. Grupi drejtohet nga Ilir Beqaj, me anëtarë Englantina Gjermeni, Arben Ahmetaj dhe Evis Kushi.

Në nisje të Asamblesë së PS, u bë e ditur se pyetësorëve ju janë përgjigjur vetëm 26 kryetarë, ndërsa 7 jo.

Ky grup do të vijojë punën deri më 30 qershor, kur do të bëhet analiza finale dhe do të vendoset nëse do të rikandidohen apo jo kryebashkiakët socialistë për zgjedhjet e vitit 2019.

Pyetësor, performanca vendore
1.       Numri i punonjësve të bashkisë për 1 mijë banorë?
2.       Sa % e shpenzimeve të bashkisë shkojnë për paga dhe sigurime nga 2014-18?
3.       Numri i punonjësve të ndërmarrjeve që ofrojnë shërbime për publikun (përfshirë para reformës për vitet 2014-18)?
4.       Ecuria e mbledhjes së të ardhurave për vitit 2014-18. Në funksion të kësaj ecuria e të ardhurave nga taksat për banorë?
5.       Veçmas ecuria e taksës mbi pronën?
6.       Veçmas ecuria e taksës mbi tokën bujqësore?
7.       Ecuria e taksës për shtrat të njësive akomoduese?
8.       Ecuria e investimeve me të ardhurat e veta në vitet 2014-17 në funksion të kësaj, sa % e të ardhurave të veta të bashkisë kanë shkuar për shpenzime. Pa këtu, ecuria e investimeve për banorë për vitet 2014-17?
9.       Sa janë shpenzimet me fondet e veta në investimet në shkolla 2014-17?
10.   Sa janë shpenzimet me fondet e veta për investimet për rrugët rurale 2014-17?
11.   Sa janë shpenzimet me fondet e veta për investimet për ujësjellës 2014-17?
12.   Ecuria e shpenzimeve për kulturën 2014-17?
13.   Ecuria e shpenzimeve për sportin 2014-17?
14.   Cila është tarifa e pastrimit sipas kategorive 2014-17?
15.   Cila është tarifa e gjelbërimit 2014-17?
16.   Cila është tarifa e ndriçimit 2014-17?
17.   Ecuria e orëve të furnizimit me ujë 2014-17?
18.   Ecuria e numrit të fëmijëve në çerdhet publike në 2014-17?
19.   Ecuria e numrit të fëmijëve në kopshtet publike në 2014-17?
20.   Sa metra katrorë leje ndërtimi për ndërtime të reja janë dhënë për 2014-17?
21.   Sa metra katrorë leje ndërtimi për rikonstruksion 2014-17?
22.   Sa metra linearë kanale vaditëse janë pastruar 2016-17?
23.   Sa metra linearë kanale kulluese janë pastruar 2016-17?
24.   Sa detyrime të prapambetura ka bashkia në 31 dhjetor 2015, 2016 dhe 2017?
25.   Sa pemë janë mbjellë në vitet 2016-17?
26.   Sa është sip. me tokë bujqësore e mbjellë në vitin 2016 dhe sa është në 2017?
27.   Sa persona punojnë në drejtorinë e bujqësisë së bashkisë?
28.   Sa metra katrorë tregje të reja janë hapur në 2016 dhe 2017?


Etiketa: , , ,

KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

Pas