Kryesore, Politika

“Reflekto ose largohu”

basha konfKryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, doli dy ditë pas protestës së të shtunës për të falenderuar të gjithë qytetarët që ishin në mitingun e asaj dite.


Basha tha se protesta ishte një manifestim qytetarie dhe kulture demokratike.

“Protesta konfirmoi hendekun e thellë midis një Shqipërie që digjet nga hallet e shumta dhe një qeverie që krihet.

Për fat të keq, Edi Rama, kryeministri i vendit, nuk doli dot nga bunkeri i Enverit as pas mbarimit të protestës. Nuk dëgjoi çfarë i thamë.

Revoltën e një populli e pa si një sulm i armiqve të brendshëm. Nuk flet për reflektim, për zgjidhje, por i hedh benzinë zjarrit me gjuhën e tij të fyerjeve dhe arrogancës dhe vazhdim në rrugën e të keqes,” tha Basha.

“Në emër të shumicës së shqiptarëve që lufton për mbijetesë i kërkoj kryeministrit:

Të ndalë çdo tentativë për rritjen e çmimit të energjisë elektrike dhe të anullojë menjëherë kërkesën që qeveria e tij ka çuar në këtë drejtim.

Të heqë menjëherë TVSH e energjisë elektrike për të papunët, pensionistët, fermerët dhe kryefamiljarët që jetojnë në nivelin e varfërisë;

Të rishqyrtojë paketën fiskale dhe buxhetin e vitit 2015 në konsultim me aktorët e rëndësishëm shoqërore, me sipërmarrjen, konsumatorët dhe shtresat në nevojë.

Të heqë dorë nga rritja e çdo taksë, akcize apo tarife për vitin e ardhshëm.

Të ulë në 10 për qind nivelin e taksimit maksimal.

Të ndalë goditjen e paligjshme dhe selektive të pronave të shqiptarëve. Të mbajë premtimin për legalizim falas;

Të anullojë rritjen e tarifave të universiteteve dhe të mundësojë rikthimin në auditore pa kosto të të gjithë studentëve që u goditën nga pseudoreforma e arsimit të lartë;

Të ulë shpenzimet e shfrenuara qeveritare dhe t’i kalojë këto fonde tërësisht në mbështetje sociale dhe investime publike;

Të kthejë në detyrë Policinë e Shtetit. Vrasjet, vjedhjet, krimi dhe aksidentet po shtohen çdo ditë,” theksoi Basha.

“Reflekto ose largohu,” theksoi Basha.

Sipas tij, protestat nuk do ndalen.

PasPara

1 koment

  1. UAAAAAA Lulash bythaci kercenon!!! ahaaaaaa Po prit o shurraq vrases se po te vjen dita e do te shohim te japesh kontribut atje ne qeli ne rritjen e kenaqesive te djemve ndaj teje bythace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas