KMR

Pse meshkujt heshtin pas seksit?

Pse pas orgazmës burrat nuk flasin gati kurrë? Sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët e Institutit të Shëndetit dhe Kërkimeve mjekësore , nuk bëhet fjalë për mungesë ndjeshmërie, por për një nevojë të trurit mashkullor që ka tendencën të “fiket” pas seksit.

Neuroshkencëtari Serge Stoleruc dhe ekipi i tij kanë analizuar aktivitetin e trurit mashkullor gjatë dhe pas orgazmës. Ata vunë re një “fikje” të trurit në zonën që është përgjegjëse për mendimet pas raportit seksual.

Çfarë ndodh pak minuta pas raportit seksual? Në pak minuta trurit i dërgohen sinjale për të “pushuar” istiktin seksual.Gjatë orgazmës mashkullore prodhohen serotinë dhe oksiticina të cilat sjellin nevojën e një pushimi.

Një tjetër ndryshim mes burrave dge grave është edhe nevoja për të shkuar në tualet pas raportit seksual. Edhe pse nuk bëhet fjalë për një ndjesi të përbashkët, burrat pas seksit e kanë më të nevojshme të shkojnë në tualet.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas