Shëndeti

Pse meshkujt duhet të konsumojnë më shumë arra, lajthi e bajame

Konsumimi i arrave mund të përmirësojë shëndetin e spermës, ka treguar një studim i ri.


Meshkujt të cilët konsumuan sasi të moderuar bajamesh, lajthish dhe arrash rregullisht për 14 javë, kishin përmirësuar sasinë e spermës dhe kanë më shumë “notarë të suksesshëm”, kanë zbuluar shkencëtarët.

Ky studim është zhvilluar pas problemeve me shëndetin e spermës në botën perëndimore, si pasojë e dietës jo të shëndetshme, ndotjes dhe duhanpirjes.

Studiuesit kanë deklaruar se ka fakte të mjaftueshme që tregojnë se dieta e shëndetshme rrit gjasat për shtatzëni.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas