Kronika

Nga burgu në Itali, te dupleks-i në Gjirin e Lalëzit, gjyqtari Thanza: Është buka dhe e ardhmja e fëmijëve të mi


               Publikuar në : 11:04 - 10/07/18 |
mapo.al

Ka nisur seanca dëgjimore për Admir Thanza, gjyqtar i  Gjykatës së Lartë. Thanza përfaqësohet nga avokati Theodhori Sollaku.


Sollaku që në nisje të seancës ka shprehur shqetësimin se pse ka ndryshuar kryesuesi i çështjes.

Thanzës i janë gjetur një sërë shkeljesh në deklarimin e pasurive, dupleks në Gjirin e Lalëzit të deklaruar disa herë më pak se sipërfaqja reale, dhurata nga firma private, burg në Itali për vjedhje në bashkëpunim dhe një sërë denoncimesh nga ana e qytetarëve.

Relatori i çështjes është shprehur në lidhje me vlerësimin e pasurisë. Sipas ILDKPI deklarimi nuk është i saktë.

Ka kryer deklarim të rremë. Kpk kreu hetim të thellë mbi verifikimin e të ardhurave, Thanza ka pasuri apartament 136 m katror në Shkodër, të cilin e ka blerë me 1 mln e 200 mij lekë, e paguar në mënyrë të plotë në datën e blerjes.

Nga ana tjetër kjo ndërtesë në një prej formularëve ka 3 ndryshime. Vlera 1.2 mln lekë dhe rikonstruksion 1.8 mln lekë. Si burim të ardhurash për këtë apartament janë deklaruar dy shtëpi të shitura në Shkodër. Shuma 3 mln lekë nuk përputhet me kontratën e shit-blerjes.

Ne deklarimin e 2004-tës mungon deklarimi i garazhit. Shtesat e bëra ne formularin a1,  shumat nuk rezultojnë të verifikuara me dokumentacion përkatës. Thanza rezulton po ashtu se ka apartament 113 metra katror në Tiranë.

Në deklaratën e vitit 2003 bashkëshortja e tij e ka deklaruar se pasuria e saj kishte vlerën e 4 milinë lekëve. Gjyqtari po ashtu ka një apartament dubleks në Lalëz. Kjo banesë është me sip 99.5 m katror, ndërsa në formular është deklaruar 38 m katror.

Po ashtu Thanza ka një garazh në Tiranë të blerë nga ana e bashkëshortes së tij, në shifrën e 400 mijë lekëve,  deklarimi për të cilën është bërë vetëm në formularin e vetingut, dhe jo në formularin e pasurisë, as në 20070tën, as në 2008-tën, dhe as në 2016-tën.

Subjekti ka pohuar se ky mosdeklarim ka qenë një harresë, ka mospërputhje të deklarimeve.

Nga viti 2003 del minus mbi 6 mln lekë, 2008 del minus mbi 300 mijë. Po ashtu konstatohet se familja Thanza nuk ka pasur të ardhura të mjaftueshne për blerjen e të gjitha pasurive të tyre.

Lidhur me kontrollin e figurës. Sipas DSIK Thanza ka plotësuar saktë formularin.

Subjekti ka të njëjtat gjeneralitete. Nuk ka deklaruar me vërtetesi paai nuk ka deklaruar procedim penal ndaj tij. Çështja rezulton të jetë pushuar në 2016.

Dsik ka konstatuar papërshtatshmërinë e tij në detyrë. 

Subjekti ka fshehur kontakte me persona të papërshtatshëm.

Ana profesionale. Janë konstatuar mangësi, në KPK janë bërë 13 denoncime nga qytetarët

Lidhur me etiken dhe integritetin. Thanza ka deklaruar se as ai as famuljaret nuk kane marreë dhuratë mbi 500 mije leke.

Me pas ka deklaruar se nuk ka raste që i kanë dhuruar diçka lidhur me vendimet që ai jep. Nga kontrata e dhurimit. Curri shpk u ka dhuruar nje garazh në Vasil Shanto Shkodër. Rezulton se kjo shoqeri është palë në një dosje, e cila tashmë rezulton të jetë e mbyllur.

Precedentët penale. Thanza ka folur për një hetim ndaj tij për korrupsion. Ky hetim është pushuar nga prokurori K.B.

Edhe ne formularin e dekriminalizimit ka mohuar të ketë qenë ndonjëherë i hetuar apo i dënuar

Nga verifikimi rezulton se  ka qenë i dënuar nga gjykata në Itali me 40 dite burg dhe gjobë në vitin 1999. I dënuar për vjedhje në bashkëpunim.

Vetë gjyqtari shkodran, duke folur për mosjustifikimin e pasurisë, tha: Ajo pasuri është djersa jonë, buka dhe e ardhmja e fëmijëve të mi. Kam humbur fëmijërinë e tyre, duke u përkushtuar në punë.


Etiketa: , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas