Kryesore, Rajoni

Ja qeveria! Thaçi pret të bëhet President

marreveshjaMe një vonesë prej më shumë se 40 minutash është nënshkruar marrëveshja në mes Partisë Demokratike të Kosovës dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës, e cila mundëson krijimin e institucioneve.


Nënshkrimin e kanë bërë Hashim Thaçi dhe Isa Mustafa.

Ata kanë rënë dakord edhe për emrat që do të drejtojnë dikasteret e Qeverisë.

Ende pa u deklaruar nga nënshkruesit e marrëveshjes, zëvendësministri i jashtëm në largim, Petrit Selimi, përmes rrjetit social Twitter, ka njoftuar si punë të kryer se kryeministër do të jetë Isa Mustafa i LDK-së, kurse Hashim Thaçi i PDK-së zëvendës i tij dhe ministër i Jashtëm.

Ndërkohë Express thotë që Isa Mustafa do të jetë kryeministri i këtij koalicioni, Kadri Veseli kryeparlamentar.

Në këtë marrëveshje Hashim Thaçit i rezervohet posti i Presidentit kur të përfundojë mandati i Atifete Jahjagës.

 

QEVERIA

Kryeminister i Republikës së Kosovës – Isa Mustafa

zv. Kryeminister Parë – Hashim Thaci

Zv. Kryeminister – Kujtim Shala

PDK

1.Ministër i Punëve të Jashtme – Hashim Thaci

2.Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë – Arsim Bajrami

3.Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural – Memli Krasniqi

4.Ministria e Diasporës – Edita Tahiri

5.Ministria e Drejtësisë – Hajredin Kuci

6.Ministria e Integrimit Evropian – Bekim Qollaku

7.Ministria e Zhvillimit Ekonomik – Blerand Stavileci

8.Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor – Ferid Agani

9.Minister i Shtetit dhe Udhëheqës i dialogut teknik Kosovë-Serbi – Enver Hoxhaj

LDK

1.Ministria e Punëve të Brendshme – Skender Hyseni

2.Ministria e Shëndetësisë – Imet Rrahmani

3.Ministria e Infrastrukturës – Lutfi Zharku

4.Ministria e Tregtisë dhe Industrisë – Hikmete Bajrami

5.Ministria e Forcës së Sigurisë së Kosovës – Haki Demolli

6.Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit – Kujtim Shala

7.Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale – Arban Abrashi

8.Ministria e Financave – Avdulla Hoti

Minoritetet

1.Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal – Aleksandër Jablanovic

2.Ministria për Komunitete dhe Kthim – Slobodan Petrovic

3.Ministra e Administrates Publike – Mahir Yagcilar

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas