Aktualitet

Ndalim udhëtarëve nga vendet myslimane/ Gjykata Supreme mbështet vendimin e Trump

Gjykata e Lartë e SHBA ka mbështetur vendimin e Donald Trump për udhëtimet, duke pasur në shënjestër njerëzit nga disa vende me shumicë myslimane.


Gjykatat më të ulëta e kishin konsideruar ndalimin jokushtetues, por Gjykata e Lartë amerikane e ka kthyer këtë vendim me një vendim 5-4 të shpallur të martën.

Vendimi ndalon shumicën e njerëzve nga Irani, Libia, Somalia, Siria dhe Jemeni që të hyjnë në SHBA. Vendimi është kritikuar nga grupet e refugjatëve dhe të drejtave të njeriut.

Administrata thotë se vendet në ndalim “mbeten të mangët në këtë kohë në lidhje me aftësitë, protokollet dhe praktikat e menaxhimit të identitetit dhe shkëmbimit të informacionit.

Në disa raste, këto vende gjithashtu kanë një prani të konsiderueshme terroriste brenda territorit të tyre”,- shprehet administrata.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas