Dikur, Kryesore

Mos i humbisni këto foto tronditëse: Kukësi përkujton eksodin kosovar

Sot në Kosovë përkujtohet 19 vjetori i fillimit të eksodit të shqiptarëve. Gjatë luftës rreth një milion shqiptarë u detyruan nga forcat paramilitare serbe të shpërnguleshin në Shqipëri dhe Maqedoni.

Mijëra shqiptarë kaluan kufirin edhe me Malin e Zi, ndërsa qindra mijëra ishin zhvendosur nga shtëpitë e tyre për të gjetur strehim në malet e Kosovës.Kukësi ishte qyteti i parë që priti shqiptarët e Kosovës dhe sot si çdo vit kjo ditë kujtohet me aktivitete e ceremonisë “Eksod 99”.

Një grup shqiptarësh nga Mitrovica kanë marshuar simbolikisht në këtë ditë.

Këto foto tronditëse na kujtojnë atë kohë. Fotot janë publikuar nga Magnum Photos.

<
>
2 ECN1999005W00018/09 4 5 6 7 ALBANIA. Town of Kukes. 2000.
A young Kosovar prepared for burial. 9 10 11 Kosovo Albanian refugees walking to Kukes, Albania. 13 14 ALBANIA. 1999. Kosovar refugees on the road. 16 17 18 19 ALBANIA. Refugees from Kosovo. 1999.
PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas