Politika

“Me gjak jam shqiptare”, Kryemadhi përkujton Nënë Terezën: Krenari legjitime

“Me gjak jam shqiptare… Sipas thirrjes, i përkas botës…”. Kjo ka qenë një ndër shprehjet e përdorura nga Nënë Tereza, sjellë sot nga kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi, në ditën e Shenjtërimit të shqiptares më të famshme në botë.

Përmes një statusi në ‘Facebook’, Kryemadhi theksoi se për të gjithë shqiptarët ky është një çast gëzimi të pafund.“Me gjak jam shqiptare; me nënshtetësi, indiane. Përsa i përket besimit, jam murgeshë katolike. Sipas thirrjes, i përkas botës. Por zemra ime i përket plotësisht Zemrës së Krishtit.” Sot përkujtojmë e kremtojmë Shën Nënë Terezën, bijën shqiptare e misionaren e madhe.

Për të gjithë ne shqiptarët ky është një çast gëzimi të pafund, si dhe i një krenarie legjitime, kur kujtojmë se si një grua “e vogël” diti ti thotë botës së madhe se Dashuria mund të fitojë mbi çdo situatë, sado e vështirë dhe e pamundur për tu jetuar apo realizuar të duket ajo.

“Ne jemi lapsi me të cilin Zoti shkruan historinë!” – mos ta harrojmë e ta bëjmë motiv në jetë këtë frazë të kësaj gruaje të papërsëritshme. 🙏🏻🙏🏻”, shkruan Kryemadhi.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas