Dikur, Kryesore

Me 8 armët më të mëdha të përdorura gjatë Luftës së Dytë Botërore

Këto pajisje ushtarake në foto janë 8 prej mega-armëve që janë përdorur gjatë Luftës së Dytë Botërore.


8) Haubitze M1 –

Haubitze M1 u pa në veprim në shumë vende gjatë Luftës së Dytë Botërore, duke përfshirë Francën, Belgjikën, Poloninë dhe Rusinë. “Haubize M1” u përdor për predha me kalibër të madh prej 356 mm, të cilat ishin përshtatur për veprime rrethimi të gjatë.

7) V-3 top (Vergeltungsëaffe 3) –

Super-armë me distanca prej 165 km ishte planifikuar fillimisht për bombardimin e dedikuar të Londrës. Por sulmet me takt nga forcat aleate dëmtuan aftësinë e artilerisë për të funksionuar në mënyrën e duhur.

6) Supertopi i Hitlerit- 

5) 1938 Armë hekurudhore TM-3-12 –

Një mostër ushtarake shumë interesante – armë zjarrfikëse TM-3-12 e ndërtuar në vitin 1938. Sa i përket specifikave madhështore të armatimit, TM-3-12 kishte një gjatësi prej 13 m që mund të hidhte 314 kg predha me kalibër 305 mm, deri në një distancë prej rreth 43 km.

4) Krupp 28-cm-Kanone 5 (E) –

Krupp 28-cm-Kanone 5 ose K5 ishte një armë e rëndë hekurudhore me një fuçi të gjatë prej 21.5 m. Duke përdorur atë që njihet si “Vögele Turntable”, arma e madhe kishte aftësinë për tu kthyer 360 gradë – e cila pa dyshim shtoi vlerën e saj taktike.

3) Obusier de 520 modèle 1916 –

Pajisja elektrike me energji kishte gjatësi totale prej 30.38 m, peshë prej 263 ton dhe gjatësi prej 11.9 m.

2) Karl-Gerät –

Karl-Gerät ishte makina më e madhe vetëlëvizëse e shkatërrimit e ndërtuar ndonjëherë nga njeriu. Konstruksioni masiv me një gjatësi prej 11.15 m dhe një peshë prej 124 ton, kishte një fuçi të barabartë monstruoze me gjerësi 3.16 m.

1) Bateri Todt –

Armë të fuqishme që dalin nga konstruksione të forta bunkerike (të njohura edhe si kasemate) të bëra prej betonit të përforcuar me trashësi 3.5 m, bateria Todt në çdo mënyrë nënkuptonte një manovër mbrojtës të adoptuar nga gjermanët në fazat e mesme të Luftës së Dytë Botërore.

<
>
7-2-1 8-1-1 35.5-cm-Haubitze-M1-8 1938-Railway-gun-TM-3-12_1-5 1938-Railway-gun-TM-3-12-51 Anzio-Annie_1-4 Anzio-Annie42 Karl-Gerat_12 Karl-Gerat2 Obusier-de-520-modele-1916_1-3 Obusier-de-520-modele-1916-3 Schwerer-Gustav_1-6 Schwerer-Gustav-6 Todt-Battery_11 Todt-Battery1 V-3-cannon_1-7-1

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas