Dikur

Marshimi drejt Shtëpisë së Bardhë

Një libër i ri përmban qindra imazhe, bardhezi dhe me ngjyra, që tregojnë marshimin e John F Kennedy drejt presidencës në vitin 1960.


Fotot tregojnë një seri aktivitetesh të fushatës.

Në foto shihet edhe gruaja e tij, Jacqueline Kennedy.

Po ashtu mund të shihet vëllai i tij më i ri, Bobby Kennedy.

Libri është bazuar mbi një foto- ese të Normal Mailer, të titulluar “Superman-i vjen në supermarket”.

Kjo foto- ese cilësohet gjerësisht si pjesë e stilit të Gazetarisë së Re.

Megjithatë në libër ka edhe foto të Stanley Tretick, Henri Dauman, Cornell Capa, Laurence Schiller, etj.

Kennedy mendonte se ishte televizioni që e ndihmoi shumë të fitonte zgjedhjet kundër Richard Nixon.

Por Normal Mailer mendonte se ishte pikërisht eseja e tij, e publikuar nga Esquire, që e ndihmoi shumë.

Ai thotë se fotot e tij janë parë nga miliona njerëz dhe kanë ndryshuar rrënjësisht konceptin për fushatën.

kennedy

Future first lady: Jacqueline Kennedy, wife of John F. Kennedy, is seen in this October 19, 1960 snapshot Future first lady: Jacqueline Kennedy, wife of John F. Kennedy, is seen in this October 19, 1960 snapshot Welcomed: Supports reach out to Kennedy during a September 9, 1960 event in Los Angeles Big event: Crowds carry Kennedy signs during the 1960 Democratic National Convention in Los Angeles On the road: Onlookers listen to Kennedy on April 25, 1960, while he stands on a chair Grocery trip: Kennedy is snapped in April 1960 at a grocery store Celebration: Kennedy sitting next to President Dwight Eisenhower at his January 1961 inauguration, while in the foreground Lyndon Johnson and Richard Nixon sit next to one another Collection: 300 images showing Kennedy's campaign are included in Taschen's 'Norman Mailer. JFK. Superman Comes to the Supermarket,' which is now on sale 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas