Kryesore, Mapo Format

MAPO UNIVERSITET: Fakultete të reja të Mjekësisë dhe Inxhinierive- çfarë është projekti UET-polivalent

E përditshmja Mapo e nis javën si zakonisht me një suplement të rëndësishëm për arsimin e lartë. Bëhet fjalë për shtojcën MAPO UNIVERSITET.


Këtë herë shkrimi kryesor i dedikohet shtimit të Universitetit Europian të Tiranës me fakultete të reja.

Në shkrim shpjegohet se çfarë do të thotë projekti UET-polivalent.

Pas dymbëdhjetë vitesh kontribut në historinë e arsimit të lartë shqiptar, UET vjen i reformuar, me një ristrukturim dhe “zgjerim” të ofertës së tij akademike.

Tashmë fakultetet e UET janë 5, ku tri fakulteteve të mëparshme u janë shtuar dhe dy të tjera, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, si dhe Fakulteti i Inxhinierisë, Informatikës dhe Arkitekturës.

Në shtojcë vjen edhe një profil për studenten Silv Zhamo.

“Transferova studimet nga Universiteti i Tiranës drejt UET sepse mungesa e meritokracisë në shtet më pengonte të arrija objektivat e mi,” shprehet ajo.

Çfarë është projekti UET- polivalent: 5 fakultete, 15 departamente dhe qendra kërkimore, 35 grup-lëndë, 75 programe studimi, 125 profile, 750 lëndë

Silvi Zhamo: Transferova studimet nga Universiteti i Tiranës drejt UET sepse mungesa e meritokracisë në shtet më pengonte të arrija objektivat e mi

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas