Auto

Makina e vogël më e shpejtë në botë

grimsel


Mund të duket më shumë si një makinë- lodër se sa një makinë garash e teknologjisë së lartë, por kjo ‘vogëlushe’ është bërë makina elektrike më e shpejtë në botë.

E quajtur Grimsel dhe e prodhuar nga një grup studentësh zviceranë, ajo ka thyer rekordin pasi ka kapur 100 kilometra në orë për vetëm 1.785 sekonda dhe nën 30 metra distancë.

Konstrukti me fibra karboni ka një peshë totale prej 168 kilogramë dhe prodhon rreth 147 kW.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas