KMR

Lidhja midis problemeve të dhëmbëve dhe riprodhimit tek meshkujt

Sipas një studimi shkencor, meshkujt që janë të diagnostikuar me sëmundje kronike periodontal kanë79% më shumë të ngjarë të vuajnë nga mungesa e ereksionit. CPD është një infeksion që prek meshkujt duke shkaktuar gjakosje te mishrave te dhembeve e duke krijuar xhepa të thellë që bartin bakteret dhe lejojnë që të përhapen në organizëm.


Inflamacioni kronik i shkaktuar nga sëmundja e mishrave të dhëmbëve mund të dëmtojë qelizat endoteliale të një mashkulli, duke përfshirë dhe ato në penis.
Nëse sëmundja kapet në fazat e hershme mund të trajtohet dhe të mos ndikojë në shëndetin riprodhues të mashkullit.

Takimet e rregullta tek dentisti janë gjithashtu të rëndësishme sepse dentistët mund të vërejnë jo vetëm këtë por edhe shumë probleme të tjera shëndetësore. Burimi: Living

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas