Politika

Letra e KE për Teatrin, Pollo: U rrëzua ligji special “Fusha”

Komisioni Europian ktheu sot një përgjigje për teatrin kombëtar. Në një letër drejtuar sekretarit të përgjthshëm të kryeministrisë, KE sqaronte ndër radhë se nuk ishte shkelur ligji i MSA-së, porse këshillonte qeverinë që të ftonte edhe aktorë të tjerë të interesuar në garë.


 

Partia Demokratike reagoi sot për letrën duke u fokusuar pikërisht tek ceshtja e garës.

 

“BE, pas kërkesës tonë, konstaton se Ligji Fusha shpk ka shkelur legjislacionin europian për prokurimin publik. Ky ligj shmang garën e hapur dhe dhe i fal 205 milion Euro kompanisë se dy Lalëve.

BE detyron dy Lalët të bëjnë ligj të ri dhe të lejojne garën. Kjo është fitore e një beteje. Falenderime Komisionit Europian.

Por shkeljet e ligjit shqiptar vazhdojnë, Këshilli Bashkiak i Tiranës është anashkaluar, grabitja e pronës publike ende e mundëshme, financimet e drogës presin tenderin; trashëgimia historike në rrezik. Edhe këto beteja do t‘i fitojmë. Lufta vazhdon”,- shkruan deputeti demokrat Genc Pollo .

 

 

 

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas