KMR, Kryesore

“Leda dhe mjellma”, zbulimi i jashtëzakonshëm në Pompei

Piktura e Ledës, mbretëreshës së bukur të Spartës, që ngelet shtatzënë nga Zeus, mbreti i zotëve, i cili vetëm për ta pasur atë u shndërrua në një mjellmë.

Piktura sensuale, e pasur me ngjyra dhe nuanca dhe me një cilësi të lartë është një afresk i madh i gjetur në dhomën e gjumit të një shtëpie në rrugën e Vezuvit. Kjo është mrekullia e fundit e Pompei.Ky është një zbulim “i jashtëzakonshëm dhe unik” thotë drejtori Arkeologjik Massimo Osanna.

<
>
C_2_fotogallery_3093064_0_image C_2_fotogallery_3093064_1_image C_2_fotogallery_3093064_2_image C_2_fotogallery_3093064_3_image C_2_fotogallery_3093064_4_image C_2_fotogallery_3093064_5_image C_2_fotogallery_3093064_5_image-676x450 C_2_fotogallery_3093064_6_image dardha
PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas