Bota

Kush paguan më shumë taksa në Europë?

Mesatarja e një punonjësi në vendet më të pasura të botës paguan afër një të katërtën e pagës së tij për kontribute tatimore dhe shoqërore, sipas raportit të fundit të Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim.

Taksapaguesit në Belgjikë mbajnë vendin e parë me barrën më të rëndë, me 40.5%, me Danimarkën dhe Gjermaninë me mbi 35%, thuhet në këtë raport.

Normën më të ulët të taksa mes vendeve të zhvilluara e ka një vend jashtë Europës, Kili, me vetëm 7% të pagës.Zvicra ka taksën më të ulët ndër vendet europiane me vetëm 16.9 përqind, ndërsa e fundit mes vendeve të BE është Estonia 18.4%.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas