Shëndeti

Kjo është arsyeja përse foshnja juaj mban të mbështjellur gishtat e dorës suaj

Një nga gjërat e para që bënë i porsalinduri juaj është mbështjellja e gishtave të tij/saj të vegjël në duart tuaja.


Ky moment universalisht i çmuar për të gjitha nënat është diçka që foshnja bën instinktivisht, dhe asgjë nuk mund të krahasohet me gëzimin që ndjen.

E pra, ky zakon misterioz i foshnjave që i mbledhin gishtërinjtë e tyre nuk është një gjë e rastësishme dhe në të vërtetë ka një shpjegim shkencor për të.

Ky akt i mrekullueshëm ju bënë të ndiheni shumë mirë, në të vërtetë, është një refleks me të cilin foshnjat lindin, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse provoni butësisht t’i prekni faqen e foshnjës suaj ai/ajo menjëherë do ta kthejë kokën nga ju, ky njihet si reflkesi i ‘’rrotullimit’’.

Këto dhe gjëra të tjera të ngjashme janë një përvojë unike dhe që janë shumë të rëndësishme për zhvillimin e foshnjës suaj. Për shkak se të gjitha këto reagime instinktive janë gjëra që fëmija juaj mësohet të komunikojë me ju gjatë zhvillimit të mëtejm.

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas