Politika

“Janë lojëra fjalësh…”, Kuvendi rrëzon dekretin e Metës për Teatrin   

Kuvendi miratoi me 74 vota pro rrezimin e dekretit te Presidentit të Republikës për ligjin për Teatrin. Nje deputet nuk mori pjese ne votim. Ai eshte Pandeli Majko.

Ky votim i hap rrugë prishjes së Teatrit Kombëtar.Më herët, Komisioni i Veprimtarive Prodhuese ka rrëzuar dekretin e Presidentit mbi ligjin për Teatrin.

Në mbledhjen e sotme kryetari i Komisionit, Eduard Shalsi tha se çështja për dekretin e Presidentit ështe e njohur dhe se do të kalohet për votim në seancën plenare

Ndërsa relatori Ilir Beqja u shpreh se komisioni nuk ka pse ta shqyrtojë pasi sipas tij një gjë e tillë është bërë edhe më parë.

“Bazuar në rregullore bëmë gjykimin e parë dhe bëmë ndryshimet që i vlerësuam teënevojshme që u votuan. Kam lexuar dekretin dhe në vlerësimin tim më shume jane lojëra fjalësh. Kemi reflektuar çfare shprehej si shqetësim nga Komisioni Europian,” tha ai.

 

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas