Kryesore, Shëndeti

Ja pse aroma e luleve redukton stresin

Aroma e luleve ka një rol të rëndësishëm në eleminimin dhe zhdukjen e stresit.

Sipas studimeve më të fundit të realizuara rezulton se aroma e luleve redukton dukshëm nivelin e stresit, shkruan Living.Një hulumtim i tillë u krye në Japoni, ku eksperimentet u kryen në disa situata stresuese.

Arsyeja që aroma e luleve qetëson kur jeni të stresuar është impakti linalool agjent kimik në disa lloje lulesh si portokalli, mango apo limoni.

Këto studime rezultuan se linalooli kryen veprim represiv mbi disa ndryshime në qelizat e gjakut në atribuimin e stresit.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas