Bota

Itali/ Qeveria, rishikim të gjitha koncesioneve pas tragjedisë në Genova


               Publikuar në : 15:00 - 19/08/18 |
mapo.al

Tragjedia e Genovës ka ndezur mekanizimin e rishikimit të mbarëvajtjes së koncesioneve në Itali.


Qeveria e formuar nga “5 yjet” dhe “Lega Nord” ka kërkuar verifikimin e zbatimit të punimeve dhe mirëmbajtjes për 25 kontrata koncesionare për autostradat dhe 130 të tjera për diga dhe hidrocentrale.

Lista është edhe më e gjatë, po të përfshish edhe projektet që janë në varësi të Entit Shtetëror (italian) të Rrugëve, apo veprat e kontrolluara nga pushteti lokal.

Brenda 1 shtatorit, kush ka në varësi një rrugë apo vepër kombëtare duhet t’i dërgojë Ministrisë italiane të Infrastrukturës një raport mbi gjendjen e konservimit dhe të mirëmbajtjes.

“Pikënisja është e qartë. Rishikimi i të gjithë sistemit të koncesioneve të autostradave dhe të impianteve hidrike dhe elektrike, por fundi është i pasigurtë”, thotë e përditshmja ekonomike “Il Sole 24 ore”.

Çdo gjë do të varet nga ajo sesa është e mundshme shtetëzimi i veprave, një ide kjo e hedhur disa herë në publik këto ditë.

Në lupë është vënë koncesionari “Autostrade per l’Italia”, që kishte në varësi urën e shembur, për të cilin ka filluar tashmë procedura e anulimit të kontratës. Por, kjo është vetëm njëra prej kontratave.

Koncesionet e tjera janë pronë e grupeve të fuqishme publike apo private, të cilat tashmë janë të detyruara të bëjnë verifikimet e veprave.


Etiketa: , , , ,

CLOSE
CLOSE
Pas