KMR

Hapësirë, zbulohen 12 hëna të reja rreth Jupiterit

Studiuesit amerikanë të hapësirës kanë zbuluar 12 hëna të reja, në orbitë rreth Jupiterit, duke e çuar numrin total të hënave të njohura të planetit në 79.


Zbulimi do të thotë se Jupiteri, planeti më i vjetër dhe më i madh në sistemin diellor, ka më shumë hina se çdo planet.

Scott Sheppard, i institutit ”Carnegie”, dhe ekipi i tij zbuluan këto hëna më shumë se një vit më parë, ndërsa kërkonin një planet të mundshëm masiv përtej Plutonit.

Hënat e reja të zbuluara konsiderohen normale, me diametër mes një dhe tre kilometra.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas