Bota

Gjykata në Suedi i paguan dëmin një myslimane pas refuzimit të punës

Një grua suedeze myslimane ka marrë kompensim nga gjykata pasi intervista e saj e punës është refuzuar, meqë ajo nuk ka dashur të shtrëngonte duart me një punëdhënës mashkull.

Farah Alhajeheh, 24 vjeç, aplikoi si përkthyese në një agjenci të përkthimeve dhe në fillim të intervistës nuk pranoi të shtrëngonte duart me një punëdhënës mashkull, për arsye fetare. Ajo vuri dorën në zemër.Gjykata në Suedi vendosi që kompania që kishte qenë diskriminuese ndaj saj, do të paguajë 4,350 dollarë amerikanë.

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas