Kryesore, Politika

Gjirokastër: Zbulimi tronditës i të shkuarës së hidhur

Zbulohen gjurmë të një varri masiv në Gjirokastër.

Shoqatat e ish-të përndjekurve politikë dyshojnë për ekzistencën e një varri masiv pranë Kalasë. Në këtë zonë janë pushkatuar, vrarë dhe varrosur të dënuar politikë të diktaturës komuniste, raporton ABC News.Sipas ish-të përndjekurve, varri masiv mendohet të jetë nga më të mëdhenjtë në vend pasi janë groposur dhjetëra në mos qindra ish-të burgosur politikë, të cilët kanë vuajtur dënimet në ish-burgun famëkeq të Gjirokastrës në vitet 1944-1967, apo si quhej rëndom në atë periudhë, tek “7 Penxheret”.

Kryetari i Shoqatës Antikomuniste të të Përndjekurve Politikë, Nebil Çika, ka bërë apel për vullnet politik me qëllim fillimin sa më parë të punës për gjetjen e eshtrave të ish-të përndjekurve politikë.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas