Bota, Kryesore

Fotot që po bëjnë xhiron e botës/ Rusia nis stërvitjen më të madhe pas Luftës së Ftohtë

Rusia nisi sot stërvitjen masive ushtarake me rreth 300 mijë trupa, përfshirë edhe ushtarë nga Kina dhe Mongolia.


Stërvitjet janë koduar si “Vostok-2018”, dhe po zhvillohen në lindje të Siberisë deri më 17 shtator.

Stërvitjet e fundit ruse në shkallë të ngjashme janë zhvilluar në vitin 1981, gjatë Luftës së Ftohtë, por “Vostok-2018” përfshin më shumë trupa.

Stërvitjet zhvillohen në kohën e tensioneve midis NATO-s dhe Rusisë.

“Daily Mail” sjell foto nga kjo stërvitje…

<
>
rusia dy USHTRIA Rusia rusia tre rusia kater rusia pese rusia gjashtye rusia shtate rusia tete rusia nenete rusia dhjete

 

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas