Bota, Kryesore

FOTOT: Punëtorët gjejnë një qyp me flori në bodrumin e teatrit

Një qyp me flori është gjetur poshtë në bodrumin e Teatrit Cressoni në Como, Itali.  Brenda tij gjendeshin monedhave të vjetra romake. 


Ishin punëtorët që po prishnin ish teatrin Cressoni në Como të cilën gjetën qypin me monedha . “Ende nuk dimë detaje të rëndësisë historike dhe kulturore të gjetjes. 

“Por kjo zonë po provon të jetë një thesar i vërtetë për arkeologjinë tonë, një zbulim që më mbush me krenari”-tha Ministri i Kulturës Alberto Bonisoli në një njoftim për shtyp. 

Monedhat e gjetura janë transferuar në laboratorin e restaurimit Mibac në Milano, ku arkeologët dhe restauruesit do t’i shqyrtojnë ato.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas