Dikur

Fabrika sekrete e nazistëve

Një fabrikë sekrete armësh e nazistëve është zbuluar në Austri.


Mendohet se fabrika ka shërbyer si një vend për të prodhuar bombën atomke.

Ajo ndodhet pranë qytetit St. Georgen an der Gusen.

Puna në fabrikë mbikëqyrej nga dora e djathtë e Hitlerit, Heinrich Himmler.

Kjo për shkak se në fabrikë prodhoheshin armë të shkatërrimit në masë.

Kompleksi është zbuluar nga Andreas Sulzer.

Mendohet se ai është kompleksi më i madh sekret i prodhimit të armëve në Rajhun e Tretë.

Në fabrikë punonin skllervërit e kampit Mauthausen- Gusen aty pranë.

Më shumë se 320 mijë njerëz kanë vdekur në këto labirinte të nëndheshme.

Fabrika ishte e lidhur me kompleksin Bergkristall, i cili po ashtu prodhonte armë. Aty është prodhuar edhe i pari avion i fuqishëm ushtarak Messerschmitt Me 262.

Vast: The facility, which covers an area of up to 75 acres, was discovered near the town of St Georgen an der Gusen, Austria last week. It is believed to be connected to Nazi weapons facility B8 Bergkristall (above)Research: Excavations began on the site after heightened levels of radiation were detected in the area - supporting long-standing claims that the Nazis were developing nuclear weapons. Above, B8 Bergkristall Significant: Documentary maker Andreas Sulzer, who is leading the excavations, said that the site is 'most likely the biggest secret weapons production facility of the Third Reich. Above, B8 BergkristallMilitary centre: The newly-discovered site is believed to be connected to the B8 Bergkristall underground factory, pictured above, where the Messerschmitt Me 262 - the first operational jet fighter - was builtDevelopment: While the Bergkristall site, pictured above, was explored by Allied and Russia after the war, the Nazis appeared to have gone through greater lengths to conceal the newly-discovered tunnels

hitleri

B8 Bergkristall

PasPara

1 koment

  1. HITLERI DHE GJERMANET ISHIN GATI POR NUK ARRTITEN TA PRODHONIN NJE ARME .ME TE FUQISHMEN PER ATE KOHE NJE PREDHE QE TE HIDHEJ NGA FRANCA NE ANGLIE ..ME E FUQISHMJA .FIZIKANTI E MABROI POR NUK E DREJTONTE DOT …NUK E KOMANDONTE QE TE BINTE ATY KU TE DONIN GJERMAENT D ME THENE NE VENDIN E CACTUAR ..ME 10 ARME TE TILLA HITLERI E BENTE CURCILLIN TE DOREZONTE ARMET …POR KOHA NUK I DOLI ..DHE PILOTET AMERIKANE E ZBULUAN VENDIN E PROVAVE DHE E BOMBARDUAN . DHE HISTORIANET FRANCEZE THANE SE PO TA MBARONTE NE FILLIM TE 44 KET ARME TE RE NDOSHTA LUFTA DO TE MIRRTE NJE RRUGE TJETER …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas