Kryesore, Teknologji

Eksperti i NASA-s: Synimi i ri, observator në Shqipëri

Për të gjithë ata që jetojnë në Shqipëri por kanë ëndrra të mëdha për hapësirën, më në fund ka ardhur një mundësi e artë.

Së shpejti Shqipëria mund të ketë edhe një observator për studimin e hapësirës.Lajmi është dhënë nga astrologu austriak Robert Rrahman.

Ai thotë se ka marre mbështetjen e ambasadës Italiane për ta financuar projektin i cili pritet t’i shërbejë komunitetit.

Në një intervistë për “TemA Tv”, Rrahman tha se Shqipëria të ofron shikueshmëri dhe mundësi të mira për studimin e yjeve.

Përmes qendrës SOL, profesori austriak udhëtoi në pjesën më të madhe të universiteteve në Shqipëri dhe Kosovë për të nxitur bashkëpunimin me universitetet austriake të cilat kanë në plan të implementojë projektin në vendin tonë.

Klm u be e mundur nepermjet bashkepunimit te qendres se SOL te drejtuar nga GB dhe te Rrahman, i cili punon prej vitesh për universitetin austriak të Klagenfurtit si dhe boton për qendrën hapsionere NASA, thotë se synon të rigjenerojë observatorin aktual si dhe të krijojë kushte të përshtatshme për të krijuar infrastukturën e duhur për studiuesit.

Ndërkohë, drejtori i SOL Gëzim Begolli i cili ka marrë përsipër koordinimin, tregon disa nga detajet e projektit dhe prespektivën që kanë studimet hapsinore në Shqipëri shkruan tema.

“Është e rëndësishme që kjo fushë jo shumë e njohur, të eksplorohet edhe në vendin tonë. Personalisht e shoh si një prespektivë të hapur pasi rrit cilesinë e mësimdhënies në këtë fushë nëpërmjet rritjes së kualifikimit të profesorëve si dhe krijoni mundësi për studentët tanë të bëjnë master dhe doktoratura në Austri. Natyrisht, trupa pedagogjike nëse ka vullnetin e duhur do të ketë goxha mundësi të mira”, përfundon Begolli.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas