KMR

E mbani veten për njeri të zgjuar? Atëherë zgjidhni këtë test dhe merrni përgjigjen

               Publikuar në : 17:21 - 15/04/18 |
mapo.al

A e dini se marrëdhëniet janë po aq të rëndësishme për shëndetin tuaj fizik sa dieta dhe stërvitja juaj?


Sipas një studimi, të rriturit e izoluar nga jeta sociale përballen me të njëjtin rrezik inflamacioni si ata që janë fizikisht joaktivë. Marrëdhëniet tona të para gjithmonë formohen me familjet tona gjatë fëmijërisë dhe shpesh përcaktojnë se si e shohim botën.

Sot ne ju sugjerojmë të bëni këtë provë psikologjike për të gjetur se si marrëdhëniet tuaja të para kanë formuar personalitetin tuaj. Shikoni nga afër foton më poshtë.

Cila familje mendoni se nuk është e vërtetë? Mos e mendoni për një kohë të gjatë. Kur të kesh mbaruar, shkoni poshtë për të parë nëse e keni gjetur saktë dhe mësoni pak për veten tuaj.

Familja 1.

Nëse përgjigjja juaj është familja # 1, ndoshta nuk jeni një person i orientuar kah familjes – të paktën jo në kuptimin tradicional. Ju i trajtoni miqtë tuaj si familjen tuaj të vërtetë, dhe duke i ndihmuar ata ju jeni i lumtur. Ju gjithmonë përpiqeni të sillni diçka të mirë në jetën e secilit. Ndoshta ju u rritët pa një figurë të fortë ati, prandaj ju gjithmonë bëni çmos që të jeni atje për njerëzit që kanë nevojë për ju , ashtu siç ka bërë nëna juaj.Kjo familje mund të mos jetë më e lumtura, por ata janë ende një familje e vërtetë. Nëna padyshim kujdeset për fëmijën e saj, duke mbajtur dorën dhe duke e mbrojtur atë nga babai i paarsyeshëm. Ju nuk doni që të tjerët të rriten si ju, prandaj keni zgjedhur këtë familje.

Familja 2:

Nëse përgjigjja juaj është familja # 2, ju jeni fort i orientuar kah familjes, nuk ka asgjë më të rëndësishme për ju sesa familja juaj. Ju besoni në ndërtimin e marrëdhënieve të qëndrueshme bazuar në besimin dhe angazhimin. Ju vendosni nevojat e familjes suaj në fillim, nganjëherë edhe duke shpërfillur veten nëse kjo do të thotë që ju mund t’i bëni të dashurit tuaj të lumtur. Ju ndoshta keni vërejtur se njerëzit në foto nuk duken si një familje. Të rriturit nuk i kushtojnë vëmendje fëmijës dhe fëmija nuk po përpiqet të mbajë duart e tyre – ata gjithashtu mund të jenë një grup i të huajve që ecin së bashku. Duke qenë një person i vërtetë familjar, ju keni qenë në gjendje të vëreni menjëherë familjen e rreme.

Familja 3:

Nëse përgjigjja juaj është familja # 3, ndoshta vini  nga një familje jofunksionale. Për shkak të fëmijërisë tuaj traumatike, ju keni të vështirë ti besoni njerëzve. Ju jeni të shqetësuar dhe bashkëveprimi me të tjerët shpesh është një sfidë për ju. Vazhdimisht i shqetësuar për të ardhmen, ju tentoni ti mendoni shumë gjëra. Njerëzit në foto duken si një familje e dashur dhe e lumtur. Ata janë një familje e vërtetë. Prindërit pothuajse përqafojnë ndërsa ecin, dhe babai mban dorën e fëmijës. Rritja në një familje jofunksionale formoi pikëpamjet tuaja në një mënyrë të caktuar dhe ju bën të dyshimtë për marrëdhënie të shëndetshme. Ju nuk besoni se diçka e tillë ekziston me të vërtetë, prandaj keni zgjedhur këtë familje si të rreme.

<
>
Familja 1
Familja 1. Familja 2 Familja 3


Etiketa: , , ,

KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

Pas