Ekonomi

Çmimi i karburantit vazhdon rritjen, Shqipëria më e shtrenjta e rajonit

Presidenti francez Emmanuel Macron, gjendet para protestave për rritjen e çmimit të karburantit në Francë. Shoferët do të bllokojnë autostradat në të gjithë vendin më 17 nëntor kundër taksës së re doganore. Macron megjithatë insiston për taksa më të larta për benzinën dhe të kthehen sytë nga transporti ekologjik.

Franca renditete e 11-ta përsa i përket çmimeve më të shtrenjta në Europë, duka paguar për një litër lëndë djegëse 1.38 euro, sipas FuelsEurope.Norvegjia është vendi më i shtrenjtë, një litër karburant – 1,75 euro më 13 nëntor Mes 40 vendeve, Shqipëria renditet në gjysmën e parë e vendeve më të shtrenjta.

E renditur në vendin e 17, për një litër karburant paguan 1.38 euro. Vendi ynë sipas “FuelsEurope” paguan më shumë se çdo vend tjetër në rajon, përveç Malit të Zi që qëndron në të njëjtat vlera.

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas