Kryesore, Politika

Çështja e “nxehtë” e kufinjve mes Kosovës dhe Serbisë, ja çfarë mendon Princ Leka II

Princ Leka II është shprehur se “më e mirë për Shqipërinë dhe Kosovën do të jetë bashkimi nën një monarki shqiptare”.

Gjatë një interviste ai ka theksuar se “thekson se detyra e familjes mbretërore ka qenë që të heqë barrierat mes shqiptarëve dhe të promovojë bashkimin e grupeve shqiptare në Ballkan”.“Një “Shqipëri e Madhe”, e drejtuar si një monarki kushtetuese, do të ofronte stabilitet më të madh politik se sistemi aktual politik”, është shprehu ai.

Portali “Royal Center”, shkruan se Princi përdor Britaninë e Madhe dhe të tjera mbretëri europiane, si shembuj të asaj që Shqipëria mund të arrijë në të ardhmen.

“Familja mbretërore do të respektojë gjithmonë vullnetin e popullit. Të jesh princ apo mbret është një jetë. Të jesh në gjendje t’i shërbesh vendit tënd nuk e shoh si një punë, por si nderin më të madh”, është shprehur ai.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas