Op Ed

Ballina Op Ed

Fekondimi in vitro apo bebet në epruvetë

Adhuroj atë që ëndërron të pamundurën, thoshte Goethe. E njëjta gjë mund të thuhet nëse analizon evolucionin mahnitës të mjekësisë riprodhuese gjatë shekullit të...

‘Të jetuarit në Kufi’, Antropologjia Kulturore dhe Albanologjia

Nga Nebi Bardhoshi   Në shkrimin “Të jetuari në Kufi” dhe Kufijtë e Shkencës Albanologjike”, botuar në gazetën “Shqip” pak ditë më parë, studiuesja e folklorit,...

Në Shqipëri kemi Zanatçinj të së drejtës, jo Juristë

AGORA Ambasadori amerikan Arvizu, në një deklaratë e quajti vendimin e gjykatës për ngjarjet e 21 janarit ‘tronditës’. Europianët nga ana tjetër preferuan ‘të apelueshëm’....

Vrasjet në Katedralen e Shpirtit

Nga Rudolf Marku   Një Kishë buzë Rrugës Gloucester, “Saint Stephen Church” (Kisha e Shna Shtejfnit) është një ndërtesë që nuk bie dhe aq në sy....

Filantropia si inspirim

Nga Arlind Rama Ndërkohë që vitit tim në Londër si bursant Chevening i qeverisë britanike po i avitet fundit, puna kërkimore për dizertacionin në Bibliotekën...

Absurditete gazetareske

Kur lexon në mediat shqiptare disa formulime lajmesh apo edhe ma keq, analiza të vjen me mendue se për disa asht ma mirë që...

A duhet të dorëzohemi përballë fitores së tiranit Blatter?

Nga Dario Di Vico Mos e nënvlerësoni rastin e Joseph Blatter, as atë që ka ndodhur këto ditë në krye të futbollit botëror. Ose...

Ekuilibruesi virtuoz

Nga Alexander Kudascheff, DW Hans Dietrich Genscher nuk ishte politikani i jashtëm i lindur. Megjithatë, ai u bë simboli i ministrit të Jashtëm gjerman, 18...

Kriza e vlerave të Europës

George Soros është kryetari i Soros Fund Management (Fondi Soros për Menaxhim) dhe kryetar i Open Society Foundation (Fondacioni për një Shoqëri të Hapur)....

Tërheqja e Berishës nga nacionalizmi

Në një nga mbledhjet e fundit të qeverisë, kryeministri Sali Berisha foli gjatë për efektet çudibërëse të gjethes së ferrës dhe cilësinë e lartë...