Op Ed

Ballina Op Ed

Shqipja, gjuha e perëndive, pastaj e jona

Nga Arjan Çuri Thuhet se zotat e Olimpit flisnin greqisht, dhe për këtë nuk ka askush dyshim, por sipas disa studimeve të disa albanologëve shqiptarë...

“Pandeli Majko, vetëm një ndër të paaftët e Rama II”

Agjenda liberale/ 8 Drejtori i Institutit “Pashko”, Besart Kadia, replikon me ministrin e Shtetit për Diasporën për deklaratën e tij se hapja e kufirit Shqipëri-Kosovë...

Letër dashurie për zanatin më të bukur në botë

Nga Khalifa Abo Khraisse, Regjisor Nuk mund të përshëndetim bashkë me vitin që shkoi, edhe problemet tona, por festimet për vitin e ri na lejojnë të...

Intelektuali banal

Nga Elton Ndreka Le ta nisim me pyetjen: Ku janë shqiptarët? Sigurisht unë nuk jam në gjendje të jap një vendndodhje të “vërtetuar  shkencërisht” në...

Ç’përfaqëson një qeveri që nuk jep llogari për asgjë

Nga Fitim Zekthi Demokracia është një sistem i mbështetur plotësisht mbi llogaridhënien. Llogaridhënia ka ardhur si një vlerë e feve abrahamike dhe në zemër të...

Kisha katolike dhe shkolla e parë shqipe

Kur në Mesjetën e vonë Europa rizbuloi klasikët e Greqisë dhe të Romës, Shqipëria ishte një vend i pushtuar, ku vihej në rrezik jo...

Beteja mes Trump dhe “trumpistëve”

Brenda zjarrit dhe tërbimit. Çfarë zbulon në të vërtetë libri, për të cilin po flasin të gjithë Nga Lutfi Dervishi* Libri “Zjarr dhe Furi” ka ngjallur...

Koncentrimi i popullsisë na mban në varfëri!

Memo Sovranit Nga Gentian Kaprata Edhe pas 27 vjetësh në tranzicion politik e ekonomik shoqëria shqiptare vijon t’i mbështetë synimet për prosperitet ekonomik tek investimet e...

Interesat kombëtarë linjëzohen me fuqinë dhe sjelljen kombëtare

Nga Kristaq Xharo* Ngjarjet më të fundit, në Tiranë e në Prishtinë, kanë risjellë edhe njëherë debatin për cenimin apo ruajtjen e interesave kombëtarë. Interesant...

Mustafa Nano: Hall i madh në Prishtinë e në Tiranë

Nga Mustafa Nano Është e njëjta shfaqje në Prishtinë e në Tiranë: Nga njëra anë po rritet roli i të huajve në jetën publike e...