Op Ed

Ballina Op Ed

Bisturia që nevojitej në trupin e sëmurë të Akademisë së Shkencave

Nga Ndriçim Kulla Të shkruash për Akademinë e Shkencave, për konceptimin dhe strukturimin e saj të ri, është një detyrë për të cilën çdokush duhet...

Europa ime: Pak empati ju lutem!

Nga Stanislaw Strasburger “Kimikat i vërtetë gjerman” - në veshët e disa polakëve kjo tingëllon si tmerr. E megjithatë nga viti 1989 kjo është një...

Vdekja na bën të gjithë cinikë

Nga Klementin Mile Kjo shprehje gjendet te vepra e famshme e filozofit anglez Simon Critchley, Libri i Filozofëve të Vdekur. Në këtë libër ai zgjedh...

Administrata nuk mund të përdoret si thes dhuratash i babagjyshit!

Nga Ergys Mërtiri Ndërsa erdhi në pushtet duke pretenduar se do të hapë 300 mijë vende pune, Rama e ka filluar mandatin e dytë i...

Durasana përforcon modelin tonë shoqëror dhe politik!

Nga Gentian Kaprata – Memo Sovranit Një nga të pavërtetat më të mëdha që na është shitur këto kohë, është teza se qytetet tona...

Gjini përmes dhunës dhe pornografisë?

Rubrika: Peripatos Nga Klementin Mile Mjafton t’i hedhësh një sy të rastësishëm postimeve në rrjetet sociale për të vënë re se gati gjysma e tyre janë...

Një shoqëri civile që prodhon pushtet, asgjëson vetveten

Nga Arjan Çuri Edhe pse termi shoqëri civile duket në vetvete si modern, ai është përdorur për herë të parë nga Aristoteli, në origjinal, koinōnía...

Kriza nga e cila vuan media nuk është vetëm për shkak të politikës

Nga Fitim Zekthi Media në Shqipëri është në një gjendje të shëmtuar, bartëse dhe ushqyese njëherazi e disa prej sëmundjeve më të urryera të njeriut...

Mos e përdorni sovranitetin si ‘gjethe fiku’!

Nga Kristaq Xharo “…t’i brendashkruhesh një koncepti të ngushtë të sovranitetit vestfalian në këtë botë, është një anakronizëm i pamenduar, në rastin më të mirë,...

Qëndrimi i ambasadorit Lu për prokurorin e Përgjithshëm është antiamerikan dhe antikushtetues

Nga Fitim Zekthi Pak ditë më parë misionet OPDAT dhe EURALIUS, njëri i SHBA-së dhe tjetri i BE-së, në mënyrë të pazakontë dhe krejt kundër...